Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 21-01-2012 15:12:10
Voeding & Gezondheid

Hygiëne

@@@,

en wat dacht je van geld? (weliswaar een oud artikel uit trouw - niet het geld! - maar toch informatief)

besmet geld
25/05/01, 00:00

geld maakt ziek. dat hoeft geen wonder te heten want eenieder die een bankbiljet vóór uitgave door de handen laat knisperen heeft er iets aan toegevoegd: bacteriën. amerikaanse microbiologen meldden tijdens hun jaarlijkse congres door welke beestjes de 68 dollarbiljetten werden bevolkt die ze bij de eettent op een sportfeestje en de kassa van een kruidenier hadden verzameld.

er huist een halve dierentuin in onze portemonnee: op 5 biljetten zaten bacteriën waar een gezond mens beroerd van kan worden, op 59 kropen micro-organsimen rond, onder meer stafylokokken en streptokokken, waar mensen met een verminderde weerstand beter niet mee in aanraking kunnen komen. slechts 4 biljetten waren schoon.

nu zitten bacteriën overal op en geld maakt gelukkig niet al te ziek, lijkt het. daar waren de microbiologen niet zo zeker van. laten we onze handen na een transactie maar eens op nano-niveau binnenstebuiten keren, misschien blijkt dat een en ander wel degelijk van betaler naar ontvanger overspringt en de laatste besmet. in dat geval kunnen bacteriën zich in de hedendaagse wereld geen sneller transportmiddel wensen.