Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

op
oplossing - 23-01-2012 13:32:18
Computers & Telefonie

Tariefverhoging als gevolg van inflatie

onderstaand een antwoord op uw vraag.

het tarief van uw abonnement of bundel wordt jaarlijks op 1 juli verhoogd volgens de cbs consumentenprijsindex over het voorgaande kalenderjaar. de aanpassing geldt uitsluitend als op die datum meer dan 3 maanden van uw contractstermijn verstreken zijn. meer informatie?
wat is inflatiecorrectie?

als in het vorige jaar de prijzen in nederland zijn gestegen (inflatie), berekent telfort deze prijsstijging door in de abonnementskosten vanaf 1 juli. als de prijzen niet zijn gestegen, past telfort ook geen inflatiecorrectie toe. de ontwikkeling van de prijzen wordt ieder jaar berekend door het centraal bureau voor de statistiek.

past telfort inflatiecorrectie toe op alle kosten?

de inflatiecorrectie wordt wel toegepast op:

particuliere abonnemente
telfort belbundel zzp
zakelijk opmaat
het mobiel internet abonnement
sms-bundels
mobiel internetbundels zoals de surf&mail bundel
de inflatiecorrectie wordt niet toegepast op:

kosten voor de papieren factuur
gesprekskosten buiten de bundel
prepaid


voor wie geldt inflatiecorrectie?
inflatiecorrectie geldt alléén voor:

particuliere abonnementen die op of na 1 april 2009 zijn ingegaan belbundel zzp abonnementen die op of na 1 april 2009 zijn ingegaan zakelijk opmaat abonnementen contractsverlengingen die op of na 1 april 2009 zijn ingegaan (geldt voor particulier, belbundel zzp en zakelijk opmaat) als telfort inflatiecorrectie toepast op uw abonnement staat dit op uw contract. u heeft dus getekend voor inflatiecorrectie. telfort vermeldt ieder jaar op de factuur van juli of er wel of geen inflatiecorrectie wordt uitgevoerd. de inflatiecorrectie valt altijd samen met de startdatum van uw factuurperiode. u kunt deze startdatum op uw factuur terugvinden.

voorbeeld:
uw factuurperiode begint altijd op de 22e van de maand. de inflatiecorrectie wordt dan pas uitgevoerd vanaf 22 juli.

telfort past geen inflatiecorrectie toe als op 1 juli minder dan 3 maanden van uw contractstermijn verstreken is. het gaat dan om de startdatum van het hoofdcontract, niet om de startdatum van een aanvullende bundel zoals een sms-bundel. heeft u gekozen voor een latere startdatum van uw abonnementskosten? dan geldt de activatiedatum van uw simkaart, dus niet de startdatum van de abonnementskosten.