Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

he
hesterblok - 25-01-2012 11:55:42
Geldzaken & Recht

Huurbescherming?

Beste margreet,

ik zou zeggen: lekker blijven zitten. de huurder moet de huur inderdaad aangetekend opzeggen (en dan ook nog minimaal 3 maanden van te voren; elk jaar komt daar een maand bij tot max. 6 maanden).
bovendien moet hij een goede reden hebben (zoals vladja al zei). niet iedere reden is wettelijk gezien een goede reden. er zijn nog meer regels (iedere huurder moet apart een opzegging ontvangen bijv.).

als de eigenaar al aan alle schriftelijke vereisten zou voldoen, dan kan uw zoon hem schriftelijk melden dat hij niet instemt met de opzegging óf in het geheel niet reageren op de opzegging, waarop de eigenaar naar de rechter kan stappen. in dat geval zal hij wettelijk gezien echter geen geldige reden aan kunnen dragen voor de opzegging van de huur. en al zou het gaan om dringend eigen gebruik, dan nog is hij verplicht om vervangende woonruimte te vinden voor uw zoon en zijn medehuurders.

ik heb zelf iets vergelijkbaars meegemaakt. een gladde makelaar wilde dat wij binnen een maand onze (particuliere) huurwoning zouden verlaten, zodat hij de boel kon opknappen en voor veel geld kon verkopen. wij hebben geweigerd, en meneer gemeld dat wij op zich best willen verhuizen, maar dat hij dan een andere vergelijkbare woning voor ons moest zoeken en ons een verhuiskostenvergoeding mee moest geven (sinds kort ook verplicht voor particuliere verhuurders). meneer kon niet anders dan instemmen, omdat elke dag dat wij in de woning zaten hem geld kostte.

veel succes!