Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ri
richardg - 16-04-2004 11:57:21
Computers & Telefonie

T68i en zogenaamde waterschade (geef me raad!)

Veel reparatiebedrijven gooien het al gauw op 'waterschade' als ze het toestel niet (makkelijk) kunnen repareren of er geen zin in hebben. zolang het garantiewerk is, heeft de winkel waar je het toestel gekocht hebt de plicht om kosteloos je toestel te repareren of te vervangen door een vergelijkbaar exemplaar, dit ter beoordeling van de leverancier. of, als het euvel al een keer gerepareerd is, mag je verwachten dat je garantie op de reparatie hebt en heeft het reparatiebedrijf ook een zekere plicht tegenover jou wat betreft het blijven werken van je toestel. zeker omdat het toestel al een keer gerepareerd is en het euvel binnen korte tijd weer optrad, staat het reparatiebedrijf juridisch vrij zwak als ze niet écht hard kunnen maken dat de 'waterschade' door jou is veroorzaakt. die 25 euro 'onderzoekskosten' (want daar gooien ze het waarschijnlijk op) lijkt mij ook aanvechtbaar, al is het de vraag of het de kosten en de moeite waard is om dit juridisch te gaan uitvechten.

of het écht jouw toestel is, kun je zien aan het imei-nummer, als je dat tenminste ooit hebt opgeschreven (meestal staat het ook op die stickertjes die je bij een nieuw toestel krijgt meegeleverd en waarvan er in ieder geval ééntje op de doos van het toestel geplakt zit/zat). het imei-nummer staat bij de meeste toestellen ook op een sticker onder de batterij. als deze nummers overeenkomen, is het zeker jouw toestel.

wat de betrouwbaarheid van reparatiebedrijfjes betreft: je moet er maar vanuit gaan dat ze betrouwbaar zijn, want echt controleren kun je dat niet. al zou ik in jouw geval zeggen dat ze het voordeel van de twijfel al ruim verspeeld hebben...