Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

eenigma
eenigma - 26-01-2012 14:56:41
Geldzaken & Recht

Pas op!!! wehkamp veranderd steikem de contracten voor krediet!!!

Wat een makkelijk gepraat van mensen die niet weten hoe soms de enige mogelijkheid om krediet te krijgen middels een postorderbedrijf is omdat alleen zij een ruim krediet verstrekken aan mensen met lage inkomens.
niet alleen door de mogelijkheid producten op krediet te kopen maar ook door gewoon contant geld uit te lenen, als je nergens anders kan lenen en van wehkamp het binnen 2 dagen op je bank hebt staan, ondanks je minimum uitkering, dan ben je op dat moment blij met die mogelijkheid. ik heb er heel wat gezien die op dat moment een gat in de lucht sprongen omdat er nu eenmaal zeer dringend geld nodig was en het in een dag geregeld was en iemand met een bijstand een week later nog bij leende zodat na een week de teller op 1.800 euro stond, dat je daarna jaren aan het aflossen bent is niet iets wat op dat moment als zwaarwegend wordt gezien vanwege het ernstige probleem dat speelde.

het is makkelijk oordelen en veroordelen als je zelf niet tientallen jaren moet rondkomen van een minimum en dus geen idee hebt waar iemand voor kan komen te staan aan noodzakelijke kosten cq uitgaven. we hebben niet allemaal familie of vrienden waar we dan met gemak terecht kunnen.

het bijdehandje dat meent dat " het toch beter is omdat je zo sneller je schuld aflost?", is echt te dom voor woorden want als je bijna niets hebt aan inkomen en wat aflossingen en vaste lasten aan je maximum zit heb je niet 15 of 20 euro over om lekker extra af te lossen. dat gaat dan van je leef- en vooral je eetgeld af. als je meer kon aflossen omdat je die ruimte in je budget hebt zouden heel wat mensen dat doen hoor.

wat de betweters die menen dat je maar nooit op krediet moet kopen, nooit een schuld moet aangaan vergeten is dat het hier om een bestaande situatie gaat die ineens veranderd wordt. achteraf gaan roepen dat die mensen dan maar niet hadden.......... is zooooo gemakkelijk en zo een gebrek aan inzicht en kennis van zaken je weet niet waarom iemand op krediet is gaan kopen of waarom iemand bereid is (geweest) tegen 16% te gaan lenen dus oordeel en veroordeel niet want dat laat alleen maar zien dat je dom en kortzichtig bent en zelf het geluk hebt gehad niet die problemen te hebben gehad.

mensen die al jaren, om wat voor reden dan ook een vaste aflossing betalen gaan nu ineens tot wel 50% meer moeten aflossen, een bedrag dat ze misschien net niet kunnen betalen en dus door deze wijzigingen in de problemen gaan komen met hun aflossingen.

dus wijsneusjes, nee wehkamp doet er helemaal geen goed aan die aflossingsbedragen eenzijdig en zonder overleg te verhogen de kans bestaat dat heel wat mensen juist in de problemen hierdoor gaan komen en dus naar de schuldsanering wat we met ons allen dan weer betalen slimmerikjes.

ik zelf heb geen last van dit trucje dat ze nu uithalen maar weet dat heel veel mensen slecht lezen (1 op de 10 nederlanders is nog altijd on- tot laaggeletterd) en die komen zo meteen voor misschien wel onoverkomelijke problemen te staan omdat wehkamp stiekem de aflossing per maand flink omhoog gooit.