Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Em
Emmap - 27-01-2012 15:27:33
Huishouden & Energie

Isoleren of dubbel glas

Informeer jezelf goed, van te voren. je bent al begonnen :-) dus ga door met kennis vergaren:
- je kan via een adviesbureau een warmtebeeldcamera-foto van de buitenkant van je huis laten maken. ca. 50 e. per foto, van elke gevel / kant van het huis één.
- kijk even naar je verbruikscijfers van de laatste jaren, bv. drie of vijf of tien jaar... (hangt er een beetje van af of je er een 'sport' van wil maken).
behalve besparing (terugverdientijd) speelt ook comfort een rol: wat wil je?

besparen kan door technische maatregelen en voorzieningen (bv. een thermostatische klok voor de cv, ideaal als je een min of meer vast weekprogramma hebt met tijden van opstaan, huis verlaten, thuis komen, bedtijd - een half uur vóór de verandering gaat de kachel aan of uit, net wat nodig is.)

besparen kan door gedrag (zelf alert zijn op lichten uit in ruimten waar niemand is, spaarlampen waar mogelijk en dat is bijna overal)

oriënteer je goed op de materialen en de prijsverschillen daarvan.

er zijn hier en daar nog subsidiemogelijkheden voor woningverbetering, mogelijk valt isolatie daaronder, informeer bij je gemeente en bij je provincie!

website van milieucentraal is al genoemd, prima site.

succes!