Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pe
pelgrom1956 - 27-01-2012 17:00:38
Huishouden & Energie

Isoleren of dubbel glas

[quote=hendrikbos schreef op donderdag 26 jan 2012, 10:52][quote]mascherm schreef op woensdag 25 jan 2012, 20:13]de grote fout die vaak wordt gemaakt is dat er eerst een hr-ketel geplaatst en een paar jaar later spouwmuurisolatie, hr++ glas wordt waarbij de capaciteit van de ketel te groot en dan eigenlijk niet meer efficiënt werkt.
of de capaciteit van de hr-ketel nu iets te groot is of niet, is niet zo'n punt.

het punt waar het om gaat bij een hr-ketel is, dat de retourwater laag genoeg is. alleen dan kan het hoge rendement van de ketel worden gehaald.

de grote fout die vaak wordt gemaakt bij het plaatsen van een hr-ketel is, dat men vergeet de kwaliteit van de radiatoren aan te passen aan de kwaliteit van de hr-ketel.
de efficiëntie(rendement) van een hr-ketel wordt mede bepaald door de retourwatertemperatuur, en deze wordt bepaald door efficiëntie(afstraalcapaciteit) van de radiatoren.
de zwakste schakel in een verwarmingsketen bepaald de efficiëntie van het gehele verwarmingssysteem. en de zwakste schakel in een verwarmingssysteem, na plaatsing van een hr-ketel, wordt gevormd door de radiatoren.

wanneer mensen een hr-ketel aanschaffen, wordt zelden gedacht aan de verbetering van de radiatoren. want ook al heb je een hr-ketel met nog zo'n hoog rendement, dit rendement kan alleen dan worden gehaald wanneer de retourwatertemperatuur laag genoeg is. en de retourwatertemperatuur wordt alleen bepaald door de kwaliteit(afstraalcapaciteit) van de radiatoren.



een hele goedemiddag

kunt u mij mischien vertellen wat voor radiatoren dit moeten zijn dan ??