Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hendrikbos
hendrikbos - 27-01-2012 18:31:45
Huishouden & Energie

Isoleren of dubbel glas

[quote=pelgrom1956 schreef op vrijdag 27 jan 2012, 17:00]
kunt u mij mischien vertellen wat voor radiatoren dit moeten zijn dan ??

beste pelgrom,

met jouw achtergrond verwacht ik een dergelijk vraag niet, maar juist een aantal tips.
maar goed tegen beter weten in dan.

- hoevaak wordt een radiator niet overschildert waardoor de afstraalcapaciteit van de radiator alleen maar afneemt.
- lange radiatoren met een geringe hoogte worden vaak onjuist aangesloten, ja zelfs door installateurs (uit gemakzucht). zelden wordt in dat geval een radiator geplaatst met een straalbuis in de retouraansluiting. door de aanwezigheid van een straalbuis in de radiator, hoeft de retourleiding niet diagonaal te worden aangesloten. wat een netter gezicht is.
- een radiator zou eigen altijd van een straalbuis in de retouraansluiting voorzien moeten zijn. het ontbreken hiervan is mede de oorzaak van een te hoge retourwatertemperatuur.
- de toepassing van een groot oppervlakte radiator (vloer, wand of plafondverwarming) is gunstig voor het verkrijgen van een lage retourwatertemperatuur.

resumerend:
- verf een radiator niet, maar spuit deze dun met speciale radiatorverf. opm.:oude laag vooraf goed schuren.
- neem een radiator die voorzien is van een straalbuis. anders de radiator diagonaal aansluiten.
- zorg voor een gunstige radiator maatverhouding. een hoge radiator is beter dan een lage. naar mate een radiator lager is, wordt de kans op een te hoge retourwatertemperatuur groter, en wordt het belang van een straalbuis of diagonaalaansluiting groter.