Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ozzy2009
ozzy2009 - 27-01-2012 19:25:00
Geldzaken & Recht

Kan werkgever loonstrook zomaar per mail doen?

Lees het volgende stuk eens goed door;
http://www.fnvbondgenoten.nl/mijnbranche/branches/regio_noord/nieuws/305568_de_digitale_loonstrook_komt_eraan/

vooral ook dit gedeelte is interessant; "wil een werknemer zijn of haar loonstrook op papier ontvangen, dan is de werkgever verplicht deze ook op papier te (blijven) verstrekken. ook een afspraak met bijvoorbeeld een ondernemingsraad, kan niet ten koste gaan van dit individuele recht"

en; "een loonstrook hoeft niet maandelijks te worden verstrekt, maar even vaak als er een wijziging is in het loon. dus minimaal eens per jaar als het vakantiegeld wordt uitgekeerd, en bijvoorbeeld als de sociale premies zijn aangepast, de pensioenpremie, een loonsverhoging of verlaging is doorgevoerd."

aangezien ik niet iedere maand hetzelfde loon heb moet de werkgever deze mij blijven verstrekken.
ook bij onze werkgever waren ze van plan dit in te voeren, ik, en vele andere met mij gingen hier niet mee accoord. ik heb dit alles dan ook tot de bodem uitgezocht en hierover contact gehad met verschillende instanties, waaronder het fnv.

laat ook duidelijk zijn; een reden waarom je je dig. loonstrook niet wil ontvangen hoef je niet te geven. als je het niet wilt, wil je het niet. punt!

persoonlijk wil ik geen dig. loonstrook maar op papier; ik onvang al 19 jaar mijn salarisstrook via de post zonder problemen. even snel je loonstrook bekijken? ik neem liever een map uit de kast dan dat ik mijn computer moet inschakelen, inloggen, etc. bij mijn werkgever was het allemaal onder het mom van; beter voor het milieu, minder kosten, terwijl er per week 10 blaadjes met onzinnige post in je postvakje ligt. bij de opmerking van de werkgever om het zelf uit te printen dacht ik toch wel even aan die cardridges, die toch al niet zo goedkoop zijn. het gaat mij niet om die paar euro's maar om het gebaar. een bedrijf dat per jaar miljoenen aan winst maakt kan mijn loonstrookje best opsturen, en dient zich, boven alles, aan de wet te houden.