Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

eenigma
eenigma - 28-01-2012 18:04:13
Geldzaken & Recht

Pas op!!! wehkamp veranderd steikem de contracten voor krediet!!!

In de nieuwe voorwaarden, waar je mee akkoord moet gaan als je een bestelling doet terwijl je al krediet hebt staat dat je akkoord gaat om voortaan 2% van het uitstaande bedrag af te lossen. dan kan je maandbedrag dus ineens van 39 naar 56 euro gaan zoals bij mijn vriendin, die dit voor haar neus kreeg. dus is heeft ze afgezien van een koop van 80 euro omdat ze dan akkoord moet gaan met die verhoging van 17 euro.

de nieuwe berekening bij mij als ik een bestelling van 70 euro zou plaatsen was 2% van het uitstaande bedrag plus 6 euro daar nog bovenop, geen idee hoe ze dat berekenen en een antwoord heb ik nog niet gekregen op die vraag.

de gemeentelijk kredietbank is vrij beperkt in het verlenen van kredieten stacey dat weet jij toch ook wel, de hoogte van het te lenen bedrag is aan limieten gebonden gekoppeld aan je inkomen. voor zover ik weet kan iemand op bijstandsniveau niet 3.000 euro lenen daar. de laatste keer dat ik daar leende is inmiddels 16 jaar geleden en toen kon je met je bijstand 2.100 gulden lenen en alles wat je afloste kon je tussentijds weer opnemen, niet echt handig voor mensen die continue in geldnood zitten door hun te lage uitkering. de lening moet ook nog eens in maximaal 5 jaar maar vaak in 3 jaar afbetaald kunnen worden. als je al een schuld uit hebt staan krijg je sowieso geen lening maar een aanbod voor schuldhulpverlening, dus stacey het klopt wel wat ik zeg, ze hebben al een schuld en kunnen alleen schuldhulpverlening krijgen met alle toeters en bellen die dat met zich meebrengt, moet je maar zin in hebben.

bron: http://www.degkb.nl/diensten/kredietverlening">gkb

voor al diegenen die zo goed weten dat iemand in de bijstand gewoon alles bij de kringloop of elders tweedehands moet kopen, (moet je maar niet arm zijn en tevreden met de troep en afdankertjes van een ander), of anders toch wel een beroep kan doen op de bijzondere bijstand voor een wasmachine en dergelijke, foutje en bedankt :-(

"voor kosten die voorzienbaar zijn, en waarvoor gereserveerd moet worden, zoals de vervanging van duurzame gebruiksgoederen, wordt in principe geen leenbijstand verstrekt. die kosten zijn opgenomen in de bijstandsnorm zodat er desnoods achteraf gespreid betaald kan worden." volgens de soos kan je gewoon prima op afbetaling kopen hoor ;-(

bron: http://www.werkvoorschriftenwwb.nl/h09_bijzondere%20bijstand.htm#_toc9328">bijzondere bijstand