Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

eenigma
eenigma - 29-01-2012 12:52:36
Geldzaken & Recht

Pas op!!! wehkamp veranderd steikem de contracten voor krediet!!!

@stacey

voor zover ik weet kan je dus bij de gkb als je al een schuld hebt en je voldoet aan hun inkomenseis voor een lening niet een extra lening krijgen maar alleen schuldhulpverlening en dat is echt niet wat een ieder wil omdat dit ook andere gevolgen heeft, dan kiezen mensen ervoor om liever die hoge rente te betalen en hun zelfstandigheid te behouden. maar schipper1962 kan nu zelf contact opnemen en informeren of de gkb hen wat te bieden heeft.

inkomen, gezinssamenstelling werkelijk alles is ongewijzigd gebleven van vriendin alleen wehkamp heeft een ander beleid blijkbaar waardoor je aflossing flink omhoog kan gaan als je nu opnieuw besteld, als jij nu opnieuw een bestelling plaatst van 100 euro krijg je voordat je bestelling definitief wordt de vraag of je ....euro aan termijn bedrag kan/wil betalen, alleen door dat te doen kan je zien of bij jou inderdaad die voorwaarden en de verhoging van het aflossingsbedrag veranderd zijn. vandaar mijn waarschuwing, mensen pas op als je een nieuwe bestelling doet terwijl je al een krediet hebt want op dat moment kan de boel veranderen op een manier die je niet verwacht. ik weet niet beter dat je maandbedrag met 2 of 3 euro omhoog gaat als je voor ongeveer 100 euro koopt en dus niet meer dan 10 euro tot zelfs 17, ook niet als je over een grens gaat en i koop echt al -tig jaren bij postorderbedrijven zowel contant als wanneer het even beter uitkomt op krediet.

je veronderstellingen over hoe de bijzondere bijstand werkt ............ sorry maar als je kennis op dit gebied niet verder leid dan deze veronderstelling dan snap ik waar je redenatie vandaan komt en heb ik even geen zin om een lesje sociale voorzieningen te gaan geven uit mijn jarenlange ervaring hiermee.

persoonlijk ben ik altijd erg blij met heel veel van de spullen die ik krijg en hoef zeker niet alles nieuw te hebben maar het idee dat als je in de bijstand zit je altijd maar tevreden moet zijn met de troep en afdankertjes van anderen is het andere uiterste ;-) het is ook niet altijd verstandig, een gezin dat een wasmachine nodig heeft denkt slim te zijn en koopt een tweedehands voor 150 euro met 1 maand garantie bij de tweedehandswitgoedwinkel (mooi scrabblewoord ;-)) na 3 maanden gaat het ding kapot en is niet te repareren volgens de winkeleigenaar maar hij heeft voor 100 euro nog wel een andere goede staan en die kost eigenlijk 160 maar omdat ze zo een pech hadden met die eerste, enfin tweede voor 100 gekocht, je raad het al, die mensen hebben in een jaar tijd 350 euro aan tweedehandsjes uitgegeven en hadden ook nog een aardige waterschade en kapotte kleding die niet volledig vergoed werd. dan kan je beter op afbetaling bij wehkamp kopen en hopen dat je hem afbetaald hebt tegen de tijd dat hij na 10 jaar de geest geeft.

bedrijven als wehkamp draaien zo goed en verkopen zoveel omdat ze een ieder krediet geven, de rekeningen worden door een deel van de klanten nooit volledig betaald maar als je 16% rente rekent heb je als snel winst op je aankoop bedrag en ook al heel vlot de winkelprijs of verkoopprijs binnen, wat overblijft aan extra rentebetalingen is pure winst. rondsnuffelend op hun site zag ik tot mijn stomme verbazing dat je ook maandverband, luiers, tandpasta, shampoo en andere heel basale zaken bij hen kan kopen, hoe arm ben je als je de luiers of tampons op afbetaling koopt? blijkbaar zijn er klanten voor want anders verkochten ze het niet, eigenlijk is dat toch treurig.................