Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

stacey
stacey - 29-01-2012 14:48:30
Geldzaken & Recht

Pas op!!! wehkamp veranderd steikem de contracten voor krediet!!!

[quote=eenigma schreef op zondag 29 jan 2012, 12:52]@stacey

voor zover ik weet kan je dus bij de gkb als je al een schuld hebt en je voldoet aan hun inkomenseis voor een lening niet een extra lening krijgen

je veronderstellingen over hoe de bijzondere bijstand werkt ............ sorry maar als je kennis op dit gebied niet verder leid dan deze veronderstelling dan snap ik waar je redenatie vandaan komt en heb ik even geen zin om een lesje sociale voorzieningen te gaan geven uit mijn jarenlange ervaring hiermee.

persoonlijk ben ik altijd erg blij met heel veel van de spullen die ik krijg en hoef zeker niet alles nieuw te hebben maar het idee dat als je in de bijstand zit je altijd maar tevreden moet zijn met de troep en afdankertjes van anderen is het andere uiterste ;-)

dat is zoals je zegt - voor zover ik weet.... --
dat klopt dus niet, ze leveren maatwerk en kan voor iedereen dus anders uitpakken, dus zoals ik zei niet gelijk afserveren, mogelijkheden bespreken kun je altijd, nee zeggen als de voorwaarden ( schuldsanering) je niet aan staan kan dan ook gewoon nog.

je zei dat bestedingsruimte veranderd was (ongeacht bestelling of niet begreep ik daaruit) dat is bij mij dus niet het geval.
tevens zei je dat ze het stiekem doen, dat ik dus ook niet het geval als ze het vooraf melden zodat je mogelijkheid hebt hiervan af te zien......
ben er niet helemaal van overtuigd dat dit nu algemeen beleid is maar geen bestelling nodig dus kan het even niet testen ;-)


lesje sociale voorzieningen heb ik niet nodig, genoeg kennis in huis, maar zoals ik zei verschilt het beleid per gemeente wat betreft de regelingen bijzondere bijstand en hier is het dan blijkbaar beter geregeld dan bij jou.
was het althans, zag al de nodige bedragen van aantal bijdragen, oa sociaal/culturele bijdrage omlaag gaan ivm met bezuinigingen dit jaar....
dus wellicht worden de regelingen/vergoedingen voor oa witgoed ook wel gewijzigd, gemeente bepaald dat per persoon/omstandigheden hier dus wie zal het zeggen.

ik heb ook nooit gezegd dat iemand in de bijstand alleen maar `recht` op afdankertjes zou hebben, en een 2e hands wachmachine zou ik niemand aan raden en zelf ook niet aan beginnen, een miskoop wordt dan een dure hobby......