Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pauls0
pauls0 - 29-01-2012 18:08:26
Voeding & Gezondheid

Mileu item vara-kassa

Wat mahadma aansnijdt, slaat wel de spijker op z'n kop. voor de meesten zijn de beurzen niet zo groot, om ongelimiteerd dure producten kunnen kopen bij speciaal-zaken. het is weggelegd voor een klein deel van de nederlandse bevolking,

wat kassa ook echt vergeet, is dat het aanvoer aan speciaal-zaken ook alle producten in verpakkingen zitten, dit wordt ook niet los aangevoerd. om dan zoveel moeite voor doen om enkele plastic zakjes het milieu mee te sparen is een druppel op een gloeiende plaat.

als ik kijk naar de bouwmarkten (als voorbeeld), daar worden producten echt onzinnig verpakt, wat helemaal nergens op slaat. je koopt een hele mooie energie-zuinige spaarlamp, echter, het is altijd verpakt in een zeer vervuilende verpakking, waardoor het milieu eerst vervuild wordt, om daarna weer een schoner milieu te gaan creƫren, zodat deze energie-besparende lamp in z'n geheel, het milieu teniet doet met de verpakking wat er omheen zit.
dit zal vreemd op tv uitzien, als je met een koffiebus bij een bouwmarkt komt, en daarin een spaarlamp propt. eerst de verpakking los knippen, in de koffiebus, afrekenen, en dan mee naar huis. maar wel groen bezig...

in 2008 is inderdaad een verpakkingenbelasting van kracht geworden, echter werkt dit averechts. uiteindelijk is nog meer verpakkingen in omloop gekomen, waarbij de consument hiervoor betaald. veel gemeenten zamelen plastic en verpakkingsmateriaal in, maar in de meeste gevallen kunnen bedrijven niets mee, of zijn de kosten zo hoog om te recyclen, zodat in de meeste gevallen worden uiteindelijk verbrand..

als je groen wilt zijn, en dan met z'n allen, zal je toch de grote vervuilers eerst moeten aanpakken, en daarna de consument het bewust van maken. in mijn ogen bereik je veel meer mee, i.p.v. met je koffiebus naar de speciaalzaak, om een plastic zakje uit te besparen..