Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jpm
jpm - 30-01-2012 17:17:21
Geldzaken & Recht

Pas op!!! wehkamp veranderd steikem de contracten voor krediet!!!

Dit is nu typisch zo'n stelling waar je alle kanten mee op kan. natuurlijk lenen mensen het geld niet voor de lol, kopen ze niet voor hun plezier op afbetaling. toch is duidelijk dat winkels, zoals dat al eeuwen bestaat, mensen verleiden om dingen te kopen om daar vervolgens winst op te maken. die verleiding hoef je niet te weerstaan als je geld genoeg hebt. anders wordt het als je de verleiding niet kunt weerstaan, de spullen die je graag wilt kopen worden aangeboden terwijl je ze niet nodig hebt en dan toch besluit om te kopen.
nog anders wordt het als je dan besluit om te kopen zonder dat je geld hebt. als het gaat om spullen die je niet nodig hebt is het advies: nooit doen. als het gaat om spullen die je wel nodig hebt is het advies: heb je het echt nodig? kan je de aankoop niet beter uitstellen? is een probleem anders op te lossen? kan ik goedkoper aan geld komen? pas als alles is uitgeprobeerd komt kopen zonder geld voor absoluut noodzakelijke dingen om de hoek kijken. kan dat binnen redelijke tijd worden betaald? zo nee, ga je uitgavenpatroon eens heel goed na om te zien of je ergens kunt besparen, juist voor dat bedrag dat je moet aflossen. het klinkt gek, maar is de gezondheid nog redelijk? een krantenwijkje is misschien aan te raden, misschien lenen van familie die toch al van plan is te schenken of te laten erven? zie en merk op: je moet wel eerst heel veel afwegingen maken voordat je besluit om iets te kopen waarvoor het geld ontbreekt. zo groot is dus het probleem.
ik heb te doen met allen die in die situatie zitten. de regering werkt ook niet lekker mee, de crisis is nu echt losgebarsten, dat zie je terug in de onderwerpen in de fora van kassa. sterkte allen die het moeilijk hebben.