Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

only-me
only-me - 31-01-2012 01:02:23
Auto & Vervoer

'kwartje van kok' afschaffen ?!

hoeveel belasting wordt op 1 liter brandstof geheven?

het merendeel van de benzine- en dieselprijs en een belangrijk deel van de lpg-prijs bestaat uit: accijnzen, brandstoftoeslag, voorraadheffing, de subat (=stichting uitvoering bodemsanering amovering tankstations) en natuurlijk de 19% btw.

totaal bestaat de prijs van een liter euro 95 op dit moment voor ± 63% uit belastingen. bij diesel en lpg zijn de accijnzen lager en gaat ± 51% (diesel) en 30% (lpg) van de kassabon naar de minister van financiën.

dus op een tank van 40 liter euro 95 die je bij de kassa betaalt gaat € 38,- tot € 40,- naar de minister van financiën. van de rest (€ 22,50) gaat ± € 17,- naar de productie, ± € 2,- naar de pomphouder en de rest (± € 3,30) naar distributie- en marketingkosten en de groothandel die aan de pomphouder levert.

men verdiend dus genoeg aan het zwarte goud.......