Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pauls0
pauls0 - 31-01-2012 23:42:03
Geldzaken & Recht

Pas op!!! wehkamp veranderd steikem de contracten voor krediet!!!

Ik was allang afgehaakt, wat betreft deze discussie. het gaat weer nergens over, de meningen gaan over en weer, maar niemand heeft totaal benul van, waarom postorderbedrijven bestaan, hoe zij werken, en wat doelgroepen zijn.

een gemiddeld persoon zal nooit kopen bij een wehkamp, neckermann, en nog meer van zulke bedrijven.
iemand waarbij het water aan de lippen staat, heeft nergens geen uitweg meer, banken, familie en vrienden lenen geen geld meer uit, dan springen postorderbedrijven daarop in, met op het oog lijkende aanbiedingen met aantrekkelijke afbetalingstermijnen. met andere woorden, postorderbedrijven bestaan van mensen die geen kant op kunnen, en helpen mensen nog verder in de schulden, zodat een percentage van haar klanten in de schuldsanering komen.. deze bedrijven calculeren deze verliezen in, en hanteren dan ook de hoogst wettelijke rente. echter is zo'n bedrijf wettelijk strafbaar, als het vervolgens de rente nog verder gaat verhogen.. postorderbedrijven weten ook, dat deze klanten niet gauw naar de rechter zullen stappen, en van de overheid krijgen consumenten totaal geen steun..
iedereen weet dat zulke postorderbedrijven op het randje van de wet begeven, waarbij de consument zich in een grijze gebied begeeft. een overheid die alleen maar de kop in het zand steekt, komen deze consumenten steeds zwaarder en verder in de problemen.

het is dan zo makkelijk oordelen over een ander, waardoor uiteindelijk deze discussie is gaan verharden, en totaal niet over het onderwerp ging.