Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

eenigma
eenigma - 01-02-2012 16:23:30
Geldzaken & Recht

Pas op!!! wehkamp veranderd steikem de contracten voor krediet!!!

@jpm, iannela en paul s

bedankt voor deze laatste reacties, fijn te merken dat er ook mensen zijn die niet meteen oordelen en veroordelen maar die het inzicht en de kennis hebben om te begrijpen dat niemand maar dan ook echt niemand, uit vrije keuze en met graagte klant is bij zo een bedrijf.

in het engels zeggen ze dan "loop eens een flink stuk in mijn schoenen zodat je weet hoe dat voelt", iedereen met gezond verstand weet dat er mensen zijn die teveel willen en teveel moeite hebben om te aanvaarden dat ze bepaalde dingen niet kunnen kopen omdat ze daar het geld niet voor hebben, deze mensen komen dan in problematische schulden en de schuldsanering terecht waar ze een harde les leren. de meeste klanten echter van bedrijven als wehkamp hebben gewoon geen andere keus en mogelijkheid, ze komen niet in de schuldsanering terecht, betalen netjes hun rekeningen jaar in jaar uit en blijven noodgedwongen klant omdat ze al tekort komen elke maand om alles wat ze nodig hebben te kopen (dus fatsoenlijk te leven) en doordat het geld aan de aflossing besteed moet worden ze niet de aankopen kunnen doen die ze moeten doen.

het simplistische "ga maar sparen" van een bijstand is zo kenmerkend voor het totale gebrek aan inzicht in hoe het is als je langdurig (dus jarenlang) van een bijstand moet rondkomen dat het niet eens meer zin heeft om dat te gaan uitleggen. mensen hebben in het algemeen de behoefte zich goed voelen over zichzelf en dan is het blijkbaar voor een deel van hen plezierig om naar beneden te trappen, jezelf als superieur te beschouwen omdat je het nodig hebt te geloven dat jij het beter doet of het in die situatie beter zal kunnen doen.

bewijs het eens als je 10 jaar van een bijstand hebt moeten leven denk ik dan en echt weet hoe dat is en wat dat betekend. zelfs als je het geluk hebt familie en vrienden te hebben die er financieel beter voor staan dan jij in geval van nood geheel of gedeeltelijk je kunnen en willen (als ze net zo denken als sommigen hier willen ze dat niet want je leeft al van hun belastingcenten ;-)) bijstaan dan nog komt er een dag dat je geen andere keus hebt dan te gaan lenen en zodra je eenmaal een aflossing hebt, zodra je een schuld hebt blijf je een schuld houden waar je dan als armsten in dit land de hoogste rente over betaald dan ieder ander in dit land met een schuld.

mensen mogen giga leningen die we hypotheken noemen afsluiten, klagen en jammeren dat de winst niet meer een ton maar nog maar 50.000 is op hun huis dat gekocht is van geleend geld, huilen dat ze extra leningen op een papieren overwaarde van "hun" huis (niet afbetaald is nog altijd van de bank ;-)) hebben genomen en die nu niet meer terug gaan zien inde verkoopprijs, je mag gerust een onnodig dure en luxe auto op krediet kopen want dat is heel normaal maar als je in de bijstand zit mag je een heel laag bedrag bij de gkb lenen en als je dan terwijl je die lening hebt, een noodzakelijke uitgave moet doen kan je alleen maar bij de postorderbedrijven terecht, de armsten betalen de hoogste rente en hebben de zwaarste lasten en als je daar op wijst is het hun eigen schuld volgens degenen die niet in dat schuitje zitten, de beste stuurlui staan altijd aan wal zich goed te voelen in de waan dat zij het beter kunnen ;-)

allen bedankt voor je bijdragen voor mij sluit ik deze discussie af, wehkamp vind reageren niet nodig die verdienen genoeg aan hun klanten en hoeven niks toe te lichten en voor wie het van belang is staat de waarschuwing er extra alert te zijn, doel bereikt :-)