Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

only-me
only-me - 02-02-2012 16:42:53
Auto & Vervoer

'kwartje van kok' afschaffen ?!

@cschouten; inderdaad. recht is recht, krom is krom

@tar; hoezo zie jij dit niet terug op de snelweg ?
er zijn altijd mensen die hard rijden en zich niet bekommeren om de extra brandstof en uitstoot, laat staan de boetes. deze mensen rijden doorgaans in grote benzine-slurpende auto's. zij kunnen zich dit waarschijnlijk financieel veroorloven en zullen de petitie vast niet tekenen, vermoed ik.
daarentegen heb ik - in de afgelopen 2 jaar - een flinke groei gezien van kleine autootjes. deze mensen denken wel aan hun portemonnee en moeten/willen de kosten terugbrengen.

even de basisregels van het "nieuwe rijden"
rijstijltips van het nieuwe rijden
1. schakel tussen 2.000 en 2.500 toeren op naar een hogere versnelling (dieselmotoren: tussen 1.500 en 2.000 toeren).
2. rij zo veel mogelijk met een gelijkmatige snelheid en een laag toerental in een zo hoog mogelijke versnelling.
3. kijk zo ver mogelijk vooruit en anticipeer op het overige verkeer.
4. ziet u dat u snelheid moet minderen of stoppen voor een verkeerslicht, laat dan tijdig gas los en laat de auto in de versnelling van dat moment uitrollen.
5. zet de motor af bij kortere stops. zoals bij een openstaande brug, bij een overweg, in de file, wanneer u iemand afhaalt, etc. start u weer, doe dit dan zonder gas te geven.
6. controleer maandelijks de bandenspanning.
7. maak, indien mogelijk, gebruik van apparatuur zoals een toerenteller, cruise-control en boordcomputer.
8. accelereer vlot naar de kruissnelheid zodat snel de hoogste (=zuinigste) versnelling bereikt wordt waarin ter plaatse gereden kan worden onder inachtneming van punt 1.