Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ta
tar - 06-02-2012 19:58:35
Huishouden & Energie

Punten onderhoudsbeurt cv-ketel

[quote=tenormin schreef op maandag 6 feb 2012, 19:29]@tar, woon precies zoals je omschrijft. maar deze, uit 1960 daterende flats, zijn allemaal gerenoveerd. maar gerenoveerd of niet, door die dunne muren heb je ook enorm veel burenruzie's. de bouw, die 2006 zou beginnen, is "tig" maal gestopt: dan die, dan die aannemer failliet. 2011 was het klaar, inclusief de nieuwe cv (eerst blokverwarming). vandaar mijn reactie dat installatiebedrijven al blij zijn om ook wurgcontracten te hebben in deze tijden van recessie. maar de ervaring met het schoonmaken van de cv heb ik nu dus juist de 2de maal gehad en al is het nog bijna nieuw, alles werd keurig nagekeken, niet met een stoffertje maar dopjes werden af en opgeschroefd en weet ik veel wat de man deed, maar hij is natuurlijk wel verantwoordelijk voor een goed cv-onderhoud, vooral de co/co2 meting is van belang. maar dat is natuurlijk overbodig dit nogmaals te herhalen.
off topic

hoi tenormin,

uiteraard is een wurgcontract beter dan failliet gaan... maar daar is ook wel alles mee gezegd...

de installateur zal waarschijnlijk proberen om ongezien allerlei bezuinigingen door te voeren die niet of nauwelijks door de opdrachtgever te controleren zijn.
b.v. goedkopere (verontreinigde) koperen leidingen gebruiken... of personeel onder hoge druk laten werken waardoor makkelijker fouten kunnen ontstaan.
regelmatig lees je dat er ernstige storingen zijn aan pas geïnstalleerde (cv)verwarmingsapparatuur.

het is begrijpelijk dat het cv-onderhoud nu nog erg goed wordt gedaan, immers de cv-apparatuur zal nog in de fabrieksgarantie zitten...

u zei:

"vooral de co/co2 meting is van belang".

zie niet in waarom, immers bijna alle nieuwe in nederland geïnstalleerde hoog-rendements combiketels zijn gesloten hoog-rendements combiketels; dus er wordt geen binnenlucht meer aangezogen, maar altijd buitenlucht.
er is dus geen open verbinding meer met binnen en de co/co2 kan dus niet het huis meer binnendringen.