Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

an
ankhor - 06-02-2012 20:25:05
Huishouden & Energie

Punten onderhoudsbeurt cv-ketel

Nou, laat ik beginnen dat ik liever geen wurgcontract meer wil, en dat ik gewoon liever failliet ga. nulurencontracten ben ik zat.
ik ben verwarmingsmonteur, en nu ook beveiliger, omgeschoold, maar ja, werd ik
er beter van? nee, zelfde verwurging en soms zelfs nog erger. maar goed.

wat hij moet doen bepaalt zijn werkgever, en die krijgt weer opdracht van de huisbaas. wat zou moeten gebeuren is wat anders. en inderdaad, die meting is belangrijk, ook als het een gesloten systeem is omdat het in de kosten kan schelen, dus even gasdruk meten op de nippel, en ook de verbrandingsgassen controleren. net als bij auto, betere verbranding, minder kosten ;o)
vullen hoort er zeker bij, vooral omdat de klant dus niet weet hoe je dat het beste doet, eerst de slang vullen met water en dan aansluiten op het vulpunt. komt er minder lucht in het systeem. daarna even stoken, komt de lucht die opgelost zit in het water eruit, en dan alles ontluchten ook de ketel dus en soms de pomp ook. (zit een schroef in het midden even opdraaien en weer dicht.)
het branderbed controleren en schoonmaken spreekt voor zich, dat is vaak het enige wat ze doen. vaak met uitzendkrachten, en die zijn niet allemaal zo gekwalificeerd heb ik al gemerkt toen ik er ook voor moest werken.
maar ik geloof dat iedereen nu via uitzendbureau's werkt dus ook de goeie zitten er nu ;o)
bij combiketels ook even controleren of daar alles goed werkt met het warm water, wordt ook nog wel eens vergeten. dus al met al, er wordt wat afgerommeld in het land en ik heb ook ene huurhuis en ik mag het zelf niet doen maar als ik de kneuzen soms bezig zie dan zakt mijn broek spontaan af.