Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

eenigma
eenigma - 07-02-2012 11:24:15
Voeding & Gezondheid

Minder angststoornissen door geen vergoeding medicijnen mee?

Het is òòk zo een onzin-artikel omdat de betreffende medicijnen helemaal niet zo duur zijn, voor 60 diazepam (=valium) tabletjes van 5 mg betaal ik bij de apotheek 7,34, wie er 3 per dag neemt is voor iets meer dan 21 euro per maand klaar. de temazepam, de beroemde slaappilletjes waren nog goedkoper, als je ziet wat de http://www.medicijnkosten.nl/">werkelijke kosten zijn voor het leveren aan de apotheek en de verhoging die de apotheker erop gooit ........... maar dat is een andere discussie ;-) ik neem overigens diazepam als spierverslapper 3 à 4 keer per week en krijg ze vergoed uit de aanvullende verzekering, gebruikte de temazepam op aanraden van mijn vorige huisarts op dezelfde wijze voor een betere spierontspanning tijdens de slaap 2 à 3 maal per week maar de huidige huisarts adviseerde het bij 1 soort "....pam" te houden en had daar een helder verhaal bij ;-)

ik denk dat veel meer mensen niet meer naar hun huisarts gaan met bepaalde klachten zoals slaap en angststoornissen omdat die huisarts tot over zijn oren in het werk zit en zelden rustig de tijd voor een patiënt kan nemen. daarnaast weten de meeste mensen wel dat je met dit soort klachten niet meer door de huisarts geholpen wordt met medicijnen maar dat je verondersteld wordt het sowieso zelf op te lossen, dus gaan ze naar de alternatieven en dat kan van een slaapmutsje, een jointje tot de hypnotherapeut, de bach bloesemremedies of de chinese kruidendokter, die ook met naaldjes prikt zijn om maar wat te noemen. in de meeste aanvullende verzekeringen zit wel een vergoeding voor alternatieve geneeswijzen, via een omweg laat men zich dan toch vergoed behandelen ;-)

het is nu eenmaal zo dat sommige slaapproblemen zich niet meer laten oplossen en dat er angststoornissen zijn die zonder de ondersteunende werking van medicijnen niet te behandelen zijn. maar dat de media ons probeert wijs te maken dat de oorzaak van de vermindering die de huisartsen waarnemen in dit soort klachten dùs veroorzaakt wordt door de eigen bijdrage is quatsch, kul en gel*l!!!