Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

inekel1953
inekel1953 - 07-02-2012 13:49:29
Voeding & Gezondheid

Brood

Beste maarten,

om gezond af te vallen, is er meer nodig dan allen het aanpassen wat je op je boterham doet.
toch om bij je vraag te beginnen, geen vetten en zoetigheid gebruiken en geen (extra) zout wat in sommige gerechten zit, zoals marmite. vet en zoet wordt omgezet in extra gewicht en zout houdt vocht vast in je lichaam en is ongezond. waar het woord worst in voorkomt zijn moddervette produkten, zo ook het heerlijke croissantje bevat maar liefst bijna 170 kcal. p.st.

wat je wel op je boterham kunt doen is magere vleeswaren zoals fricandeau, kipfilet, rookvlees en panpan kaas, deze vleeswaren bevatten maar 20 kcl, uiteraard dan ook mar één plakje te gebruiken. het gaat er dan ook wel om, hoeveel boterhammen je eet, dat is weer afhankelijk wat je lichaam wel nodig heeft. er wordt dan gekeken naar bv.man/vrouw, lengte, leeftijd en beroep.

om gezond af te vallen let je op je eetgewoonte. laat de tussendoortjes staan, als je toch trek krijgt neem dan een stuk fruit ( 2x daags) en drink veel water ( 2 á 3 liter) per dag.
zorg vooral voor genoeg lichaamsbeweging, doe dit iedere dag, zodat je een regelmatig leefpatroon krijgt. al kun je wegens het weer niet naar buiten maar je kunt wel trappen lopen, hier val je veel vanaf, doe dat dan 5 keer per dag. buiten niet alleen wandelen maar probeer ook stukjes te rennen en verleng de tijd en afstand iedere keer. zo presteer je steeds beter val je op een gezonde manier af, door aan beiden te werken, je voeding en beweging.
oh en zorg voor voldoende nachtrust.

succes en laat nog eens horen of het je is gelukt.

m.vr.gr.,
ineke l