Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

eenigma
eenigma - 10-02-2012 11:41:13
Voeding & Gezondheid

Minder angststoornissen door geen vergoeding medicijnen mee?

[quote=loreleigil schreef op woensdag 8 feb 2012, 11:21][quote=eenigma schreef op dinsdag 7 feb 2012, 11:24]het is òòk zo een onzin-artikel omdat de betreffende medicijnen helemaal niet zo duur zijn, voor 60 diazepam (=valium) tabletjes van 5 mg betaal ik bij de apotheek 7,34, wie er 3 per dag neemt is voor iets meer dan 21 euro per maand klaar. de temazepam, de beroemde slaappilletjes waren nog goedkoper, als je ziet wat de http://www.medicijnkosten.nl/">werkelijke kosten zijn voor het leveren aan de apotheek en de verhoging die de apotheker erop gooit ........... maar dat is een andere discussie ;-) ik neem overigens diazepam als spierverslapper 3 à 4 keer per week en krijg ze vergoed uit de aanvullende verzekering, gebruikte de temazepam op aanraden van mijn vorige huisarts op dezelfde wijze voor een betere spierontspanning tijdens de slaap 2 à 3 maal per week maar de huidige huisarts adviseerde het bij 1 soort "....pam" te houden en had daar een helder verhaal bij ;-) klinkt bekend. mijn arts heeft me ook diazepam voorgeschreven om de heftigste spierkrampen wat te verlichten, maar ik krijg het niet vergoed. ik gebruik het dan ook zo min mogelijk. ik los het op door meer codeïne te gebruiken (soms een beetje veel, maar dat werkt zooooo lekker ;-) )en dat wordt wel vergoed. dat ze verslavingen willen voorkomen vind ik een sympathiek plan waar ik 100% achter sta. maar ik vind dat op medische indicatie vergoeding mogelijk moet zijn, ook als je aanvullende verzekering het niet vergoed.

hoi loreleigil,

ik gebruik het meestal ook minder als dat ik van mijn huisarts mag dus de kosten zijn bij mij zo laag dat ik wel erg prettig vind ze erbij te houden ;-) wat ik niet vergoed krijg maar wel goed helpt tegen spierkrampen is extra magnesium, om te zorgen dat dit goed opgenomen wordt moet je het in de combi met calcium innemen bij de maaltijd. ik haal ze bij het kruidvat, een combi van magnesium, calcium, zink (dat laatste helpt je weerstand verhogen ;-)) en na een eerste periode waarin ik ook extra magnesium innam erbij in tabletvorm neem ik nu gewoon een onderhoudsdosis van een tablet per dag. als ze op zijn en ik kom er even niet aan toe ze te halen duurt het ongeveer een week tot anderhalve week en de krampen nemen in aantal en heftigheid toe.

als pijnstiller heb ik ook een tijd codeïne gebruikt aangevuld met paracetamol maar gebruik nu een combi-pil van paracetamol met tramadol die mij beter bevalt voor de neuropathische pijn, daarnaast heb ik nog diclofenac maar vanwege de bijwerkingen van de nsaid's beperk ik die tot 1 voor het slapen gaan zodat ik 's morgens niet zo stijf en stram ben. als chronisch pijnpatiënt (wat een ieder is die langer dan 1 jaar dezelfde pijn heeft zonder uitzicht op verbetering) is het vaak puzzelen wat het best werkt voor jou, jouw lichaam en jouw klachten én waar je je het best bij voelt. ik ben wel eens door de soort en de dosis pijnstillers geheel pijnvrij geweest maar was dan wel "high as a kite" en dat vond ik niet prettig dan maar een bepaalde mate van pijn maar helder van geest ;-)

ik vind ook dat als mensen op medische gronden zo een medicijn nodig hebben en voor sommigen kan dat ook een psychosomatische reden zijn,ze deze gewoon vergoed moeten krijgen. het is onzin om ouderen die al 20 jaar een slaappilletje nemen waarvan is aangetoond dat het niet meer feitelijk werkt te straffen voor hun psychische afhankelijkheid daarvan door ze het zelf te laten betalen. een minister die op de stoel van de behandelende arts gaat zitten is sowieso fout bezig.

wat petrov beweert dat 90% veroorzaakt wordt door alcohol en drugs is zelfbedachte onzin, er is nergens enige onderbouwing voor zijn stelling te vinden. dan hadden al die alcoholisten vroeger ook in grote aantallen angst en slaapstoornissen moeten hebben, waarschijnlijk weet petrov niet wat een angst of slaapstoornis precies inhoud.