Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

eenigma
eenigma - 10-02-2012 13:20:17
Voeding & Gezondheid

Minder angststoornissen door geen vergoeding medicijnen mee?

Ik doelde op de lichte slaapmedicatie, die medicatie die niet meer vergoed wordt daar ging het immers over en niet over een middel als rohypnol wat m.i. veel zwaarder is. iedere huisarts weet dat bij dagelijks gebruik na 2 weken een slaapmiddel niet meer werkt, iedere huisarts weet ook dat bij matig gebruik af en toe een slaapmiddel zijn werking behoud. daarnaast weet iedere arts dat er heel veel mensen zijn die een licht slaapmiddel zoals temazepam nemen volslagen in paniek raken als ze dit middel niet meer zouden nemen, dat is niet vanwege een lichamelijke verslaving maar vanwege en psychische afhankelijkheid. twee heel verschillende problemen die door de meeste mensen niet uit elkaar gehaald worden uit onkunde.

een lichamelijke verslaving geeft lichamelijke én geestelijke klachten/problemen als je ineens met het middel stopt, een psychische afhankelijkheid geeft geen lichamelijke klachten behalve welke door spanning en stress van het stoppen worden veroorzaakt en levert dus psychische/geestelijke klachten op. het laten betalen van zoals ik zei een 20 euro per maand is voor de mensen met een psychische afhankelijkheid echt geen belemmering om die medicijnen niet te gebruiken. de huisarts wéét dat hij met betreffende patiënt uitgedoktert is en dat het nutteloze slaaptabletje dat elke avond wordt ingenomen en waar de patiënt zich goed bij voelt beter is dan de medicatie weigeren en patiënt ernstige spanningsklachten zien ontwikkelen die onbehandelbaar zijn met alle problemen en ellende die dat geeft.

de verhalen van ik ken iemand die.......... ja wie niet zou ik zeggen, die verhalen kennen we allemaal wel ;-) en voor die ene persoon zou een andere oplossing misschien wel beter zijn. zoals het ook beter zou zijn als artsen niet op hun horloge zitten te kijken tijdens het consult maar alle tijd voor hun patiënten zouden nemen, zolang dat niet gebeurd en er nu eenmaal onbehandelbare patiënten en niet te verhelpen aandoeningen zijn die oa slapeloosheid veroorzaken, is het aan de arts om te beoordelen of die patiënt meer gebaat is met een vertrouwd recept dan met het weigeren van dit recept.