Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mickie
mickie - 11-02-2012 18:18:02
Geldzaken & Recht

Rechten van de huurder

[quote=vladja schreef op zaterdag 11 feb 2012, 17:58]ik heb al gezegd dat er niets tegen het roken ondernomen kan worden.

maar dit is een zogenaamde hospitakamer = ze woont in huis bij de verhuurder. dat houdt in dat er de eerste 8 maanden geen huurbescherming is. verhuurster kan elke dag de huur met een opzegtermijn be-eindigen. dat iemand anders de huur betaalt, verandert daar niets aan.

dus kan ze het beter niet te hoog opspelen, want dan is het risico groot dat ze op straat kan komen te staan, want verhuurster zal voor de vriend kiezen. huurkamers liggen niet voor het oprapen.

vladja


dat zijn we ook absoluut niet van plan. zou jammer zijn van het fijne comtact. ik denk dat mijn dochter het beter eerst vriendelijk zou kunnen vragen aan de vriend van de 'hospita'. inderdaad liggen huurkamers niet voor het oprapen, en ze heeft t voor de rest getroffen met dit onderkomen. mocht de vriend hier niet op in willen gaan dan zal dochterlief de verontreinigde lucht voorlopig voor lief moeten nemen tot ze zelf kan gaan samenwonen met haar eigen vriend.