Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

eenigma
eenigma - 11-02-2012 19:41:39
Geldzaken & Recht

Rechten van de huurder

Nou ja die verhuurster wil gewoon geen problemen of gedoe met haar vriend want ze wil de relatie leuk houden dus vraagt ze het hem zelf niet en laat het de huurster opknappen die blijkbaar meer last van de roker heeft dan zij ;-)

als het van verhuurster oké is kan de huurster het natuurlijk vriendelijk vragen en als hij met dit weer toch echt niet naar buiten wil gaan om zijn sigaretje te roken, en wie wil dit wel? heb je het gevraagd en ben je niets opgeschoten, wat dan?

ik heb er alle begrip voor dat het heel vervelend is in een huis te wonen met een roker als je zelf niet rookt, ben zelf blij dat de verkering van de buurvrouw uit is want in de hal hebben we hier last van geurtjes van de buren en als dan je eigen hal en toilet in loopt in de meur van zware shag rook de smerigste tabaksrook die er is dan is dat echt niet fijn, dus alle begrip dat het een vervelend probleem is.

ik vond en vind je toon mickie zoals ik hem vind en vond doordat je meteen aankaartte dat je de wet er bij wilde halen, de oude advertentie wilde opzoeken want misschien stond daar wel iets in en uit alles bleek in je eerste schrijven dat je op je strepen wilde gaan staan met het huurcontract, de advertentie of de wet in je hand om de verhuurster te dwingen haar vriend te laten stoppen met roken in huis omdat jouw kind daar last van heeft.

toen bleek dat je het niet zo vijandig wilde gaan aanpakken als het eerste instantie leek vanwege wat je eerder had gezegd, heb ik gereageerd met dat ik daar blij om was en om je vraag te beantwoorden: ja, ik was 18 jaar toen ik volledig zelfstandig woonde en heb mijn ouders niet meer gevraagd dit soort problemen voor mij op te lossen maar deed dat zelf. in 1975 was ik mijn meeste leeftijdsgenootjes een stap vooruit wat dat betreft maar tegenwoordig zijn ze met 18 jaar volwassen en een stuk wijzer als ik toen was maar ik heb het prima gered en van zelf de dingen doen wordt je zelfstandig, juist op die leeftijd.