Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 14-02-2012 22:24:45
Auto & Vervoer

Vluchtstrook als spitsstrook; negeren of gebruiken ?

Van leyden schreef op dinsdag 14 feb 2012, 22:05: naitsoezn schreef op dinsdag 14 feb 2012, 21:56: @jtfm: kom eens met drie recente concrete voorbeelden (links graag!) waaruit blijkt dat het openstellen van de spitsstrook tot ongelukken heeft geleidt?

kom jij maar eens met het bewijs dat een spitsstrook nog nooit tot een ongeluk heeft geleid! kan je niet.
of dacht je dat automobilisten nooit pech hebben als de spitsstrook open is?

ehm, dingen die niet gebeurt zijn, kan ik ook geen voorbeelden van geven he. niet zo slim dus.
jftm schreef op dinsdag 14 feb 2012, 22:08: naitsoezn schreef op dinsdag 14 feb 2012, 21:56: @jtfm: kom eens met drie recente concrete voorbeelden (links graag!) waaruit blijkt dat het openstellen van de spitsstrook tot ongelukken heeft geleidt?

zoals ik al zei heb ik het meegemaakt dat op de a50 bij arnhem, richting het zuiden, dus bijna bij het einde van de spitsstrook, er een vrachtwagen stil stond waar er nog 100 op de matrixborden stond over de volle breedte van de weg. er was nog niets gebeurd. nu had ik daar kunnen staan wachten op een ongeval maar je kunt je voorstellen dat de kans er op wel behoorlijk eng toeneemt als er een voertuig stil staat zonder waarschuwing in de spits.
het tweede voorbeeld was op de a13, waar er een pechgeval stond op de spitsstrook net voor delft, ook zonder een rood kruis. geadviseerd wordt niet uit te stappen, maar te wachten op hulp. ik weet niet hoe het bij jou gaat maar als ik in m'n achteruitkijkspiegel auto's en vrachtauto's op me af zie komen met 100 per uur ben ik er uit en probeer een veiliger plek te bereiken in de berm. ook niets gebeurd toen ik er langs reed maar schrikken was het wel.
een derde keer was vorige week op de a28 onder dat afdak, waar een personenauto gelukkig op zo'n "parkeereiland" stond naast de spitsstrook, maar waar volgens een medewerker van rws (die ik opbelde om het door te geven) de spitsstrook in zo'n geval ook leeg moet. op dat moment mocht iedereen er dus gewoon op alle stroken 100 rijden.
drie gevallen waar er telkens iets misgegaan is met de veiligheidsmaatregelen die genomen zijn.
voelt u zich nog veilig?
en de ongelukken waren waar? want ik lees alleen zogenaamd "gevaarlijke situaties". alsof we allemaal de weg op gaan om lekker anderen dood te rijden :s.


weet je wat: maak elkaar lekker bang, ga vooral lekker verder, maar doe het zonder mij. je vroeg om meningen, en mijn mening is in ieder geval duidelijk. ik laat deze discussie verder voor wat ie is.