Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hi
hipppo - 17-02-2012 17:37:05
Auto & Vervoer

Een onterechte (parkeer)verkeersboete

Nickg60,

afgaande op je verhaal denk ik dat je e.e.a. met succes gaat afronden. van de officier van justitie hoef je niets te verwachten, maar als je doorgaat tot de kantonrechter ligt het anders. je kan d.m.v. foto en getuige bewijzen dat je niet op een voor invaliden bestemde parkeerplaats stond, dus heeft het bevoegde gezag geen andere keus dan de boete te schrappen.
een tijdje terug heb ik ook succes gehad. oom agent dacht gezien te hebben dat ik een rood verkeerslicht had genegeerd en achtervolgde mij in een gewone burgerauto. op de plaats van bestemming aangekomen sprak hij mij aan en begon een bon uit te schrijven. op zeker moment wilde hij mijn rijbewijs zien. minutenlang stond hij dit document te bekijken en stelde toen de vraag: woont u nog steeds in de .....straat? ik antwoordde naar waarheid: neen, agent en op dat adres heb ik ook nooit gewoond. grote verbazing bij de verbalisant, waarop hij vroeg: waar woont u dan wel? ik zei toen dat hij mijn adres kon vinden in mijn rijbewijs.... pas toen zag hij dat het niet .....straat was maar .....laan! ik had hem trouwens al gezegd dat ik niet ter plaatse zou betalen omdat ik er altijd van uitga dat er ergens wel een fout gemaakt wordt.
bij de officier kreeg ik geen poot aan de grond met mijn verhaal, maar de kantonrechter vond dat ik gelijk had toen ik stelde dat een agent die niet in staat is mijn adres direct correct te lezen niet blijkt te beschikken over het vereiste scherpe gezichtsvermogen om te kunnen constateren dat iemand door rood licht rijdt. zo kreeg ik de reeds betaalde boete van € 159.- terug. overigens had ik ook een getuige van wie ik een ondertekende verklaring mee heb gestuurd ter bevestiging van mijn verhaal.
dus, houd moed!