Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

r.kemperman
r.kemperman - 17-02-2012 19:07:53
Auto & Vervoer

Een onterechte (parkeer)verkeersboete

Even voor de duidelijkheid, aangezien sommige mensen hele vreemde reacties geven:
1) bij een wet mulder beschikking hoef je geen bon onder de ruitenwisser te krijgen. kan wel.
2) op de achterkant van de thuisgestuurde beschikking staat precies hoe je moet handelen: kopie van de beschikking samen met een bezwaarbrief met daarin voornamen, achternaam, adres, postcode, woonplaats, geboortedatum, geboorteplaats en natuurlijk je bezwaar. hou je bezwaar kort en krachtig. foto is natuurlijk mooi en een getuigenverklaring is handig.
stuur het op tijd naar het juiste adres. te laat is te laat.
je hoeft nog niet te betalen!!
3) je krijgt een brief van de officier van justitie of cjib, waarin staat of het bezwaar wordt geaccepteerd of dat het bezwaar wordt verworpen.
laat je niet ontmoedigen als het bezwaar verworpen wordt. dit gebeurt meestal!
4) je krijgt van het cjib een nieuwe beschikking voor hetzelfde bedrag als de eerste keer.
5) op de achterkant staat wederom hetzelfde verhaal voor je bezwaar. denk aan de kopie van de beschikking en let op het juiste adres!!
nu moet je betalen!
6) na een jaartje of twee krijg je een oproep van de rechtbank om te komen.
voor de zitting (meestal 2 weken ervoor) kan je je eigen dossier inkijken.
hier staan ook de notities van de officier van justitie in, dus handig om te weten.
7) de zitting zelf is met meerdere "overtreders". u zit met z'n allen in de rechtszaal en wordt opgeroepen op volgorde van melding van aanwezigheid bij de griffier.
de rechter bespreekt de zaak met u. vervolgens mag u uw verhaal doen met tekeningen, foto's en getuigenverklaringen. dan houdt de officier van justitie zijn verhaal. de rechter stelt eventueel nog vragen en neemt dan zijn besluit.
soms met een bedenktijd van 14 dagen, maar meestal direct. heel incidenteel houdt de rechter de zaak aan voor vervolgonderzoek.

wat zijn de uitspraken en gevolgen:
* schuldig. de zaak is afgedaan en u loopt de rechtszaal uit. u hoeft niets te betalen en ontvangt niets terug
* schuldig met beperking: de boete wordt verlaagd. u loopt de rechtszaal uit en ontvangt het teveel betaalde terug.
* schuldig zonder strafoplegging / onschuldig. de zaak is afgedaan. u loopt de zaal uit en krijgt het complete bedrag terug op uw rekening.

u betaalt dus nooit meer dan het bedrag op de beschikking!
de enige kosten die u moet maken zijn twee kopieën, twee postzegels, een half uurtje in de rechtbank en eventueel uw parkeerkosten bij de rechtbank.

tip:
als u naar de rechtbank gaat, laat dan zoveel mogelijk ijzeren spullen thuis. u moet door een veiligheidspoort en het kost soms een hoop tijd om alles uit je zak en/of tas te halen en weer terug te stoppen.