Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

te
terpstra - 18-02-2012 00:58:41
Huishouden & Energie

Vloerverwarming

Beste inge.
ik ken het systeem zoals jij beschrijft fysiek niet.
technisch is het systeem simpel. je krijgt warm water aangevoerd.
jij zegt heet, neem ik aan 80 graden. dat is de toevoer. dat gaat naar je radiator en komt er met een lagere temperatuur als retour weer uit. afhankelijk van het aantal radiatoren en warmte afgifte 70 graad.
in het verdeelblok gaat thermostatisch geknepen water van wat jij noemt 40 graad water naar je vloer verwarming. ( die lagere veertig graad is i.v.b. met krimp en uitzetting, wat voeg en vloer tegels kan doen scheuren.)
ook dat retourwater is lager in temperatuur dan die 40 graad.
neem eens contact op met je buren links en rechts. vraag naar hun ervaring en informeer in de lokale krant naar een goede monteur met kennis van stadsverwarming.
(het almeers dagblad is een foute krant. die hebben meer compassie met foute schoolbesturen dan met scholieren die slecht les krijgen).
nogmaals vraag bij de gemeente het adres van de klachten commisie stadsverwarming. groet, henk.