Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vliegenderob
vliegenderob - 20-02-2012 21:46:14
Geldzaken & Recht

Storting van een geldbedrag

@diumenge, onderstaand is gekopieerd uit de tekst van das rechtsbijstand in een soortgelijk geval. weet jij het beter? let even op vóór dat je een ander verbetert::

feit: nee, de bank is niet verplicht om namen en rekeningnummers te controleren. het is aan de consument zelf om alles naar behoren in te vullen. en als de consument een fout gemaakt heeft, mag de bank het geld niet zomaar terugvorderen. juridisch gezien is het namelijk zo dat de betalingsopdracht correct is uitgevoerd.
logisch toch? anders zou je bij elke aankoop kunnen zeggen dat je het niet ontvangen hebt en het geld terug laten storten. om die reden kun je bij een loterij ook niet storneren want dan zou je als er geen prijs op jouw lot gevallen is, met succes je geld terug vragen!


@diumenge vraagt: heb de rekeningnummers al gecontroleerd bij de politie?

kun je dan bij een politiebureau binnenlopen en rekeningnummers van de klanten van een bank opvragen????? doe even normaal zeg!
het is eventueel wél mogelijk om een rechtszaak aan te spannen voor een "onverschuldigde overschrijving", maar het bedrag moet dan wél de moeite waard zijn om zoveel kosten te maken!