Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gsm
gsm - 21-02-2012 10:50:45
Computers & Telefonie

Mijn documenten op externe harde schijf kan ik niet meer bij..

Geen paniek, dit is een heel normaal verschijnsel op een externe schijf met ntfs partitie(s).
doordat je xp opnieuw hebt ingericht heb je een andere gebruikers id dan voorheen. windows gebruikt namelijk niet jouw gebruikersnaam om toegang te krijgen tot de externe schijf, maar wel de bijbehorende identificatiecode.
die code is dus een andere dan vereist is om toegang te krijgen tot de harde schijf.

mocht de aanwijzing van freya (administrator en wachtwoord: alleen enter toets drukken) niet lukken, omdat ook de administrator een andere id gekregen heeft, zie dan hieronder:
http://valkarts.nl/xphomesecurity/index.html">hier is een vrij duidelijk artikel hoe je weer toegang kan krijgen door 'eigenaar' te worden van de harde schijf. met windows xp home editie zal je in de veilige mode moeten werken (f8 bij opstarten) en als administrator inloggen om de eigendomsrechten voor de externe harde schijf te verkrijgen. met windows xp professional heb je de veilige mode meestal niet nodig, maar moet je ook als administrator inloggen.