Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Em
Emmap - 21-02-2012 17:31:03
Huishouden & Energie

Intergas kompact hre ketel

Ik denk dat voor het stookgedrag ook het woongedrag van belang kan zijn. ben je vier, vijf, zes dagen in de week van huis, dan ligt het misschien anders dan wanneer je weinig van huis bent.

wij stoken zelf ongeveer zoals terpstra adviseert: automatische kloktermostaat regelt in een weekprogramma dat cv een half uur voor de tijd van opstaan aanslaat, door de week een half uur voor vertrek naar werk uitslaat en een half uur voor thuiskomst aanslaat en een uur voor het naar bed gaan afslaat. dan is dat alvast geregeld.
verder kunnen we dat elk moment dat we dat willen handmatig overnemen.

we verwarmen niet in ruimtes waar we niet zijn, dat betekent wel veel aan de knoppen draaien. we hebben een enkele thermostaatknop - die regelt zelf zijn watertoevoer zodat bevriezen van de radiator / te koud worden van de ruimte niet kan. (met 'oude' niet-thermostaatknoppen op een soort kier zetten hebben we geen ervaring, maar volgens ons kan dat niet, bij dat soort knoppen is het 'aan' of 'uit').

we verwarmen zelden of nooit de gang, slaapkamers...
we ventileren zo goed mogelijk (of wat we denken dat zo goed mogelijk is).
we hebben een vrij lage (spartaans lage :-) ) kamertemperatuur, en een vrij lage nachttemperatuur. daarover hebben we ons laten adviseren, bij welke temp. krijg je net geen vochtproblemen.

we vinden zelf ons energieverbruik vrij laag, gezien de grootte / het type huis en hoeveel tijd er iemand thuis is.

misschien is het een overweging ook eens verschillend stookgedrag uit te proberen en de meterstanden bij te houden, als u zelf de meterstanden kunt opnemen... (ik weet dat veel flats een soort verdampingsmetertje hebben, dan zal dat lastig zijn).

succes!