Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ka
kaartendraak - 22-02-2012 12:11:10
Voeding & Gezondheid

Boter

Gewone doodnormale roomboter, welk merk moet je uitproberen welke je lekker vindt. met roomboter wordt niet 'gerommeld' in de fabrieken. alle margarines en vooral die waar zogenaamd omega-6 in zit zijn juist slecht voor je lees: transvetten. plantaardige olie wordt op zo'n manier bewerkt dat het gewoon niet gezond meer kan zijn, vooral uit soja zoals het hier bewerkt wordt is ongezond.

wat betreft 'zuur' worden om boter te kunnen maken: melk moet een tijd staan zodat de room bovenop komt. die room schuimen ze af en daar maken ze roomboter van. alle rommel die overblijft verkopen ze weer als karnemelk, een product die de boer heel vroeger zelfs niet dronk, maar aan zijn varkens gaf......hoe het nu met de boeren zit?


en ja, reuzel is zeker gezonder om in te bakken enz dan roomboter, dat is helemaal een natuurproduct. hoe minder er met een product gerommeld wordt door de fabrikanten, hoe gezonder het is.