Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
jorisw - 22-02-2012 14:40:22
Voeding & Gezondheid

Boter

[quote=marjon1 schreef op woensdag 22 feb 2012, 12:02][quote=jorisw schreef op woensdag 22 feb 2012, 09:06]en om het rijtje nog even compleet te maken: reuzel is minder ongezond dan roomboter.

kunt u dat uitleggen.
reuzel is gestold uitgebakken spekvet (varkensbuik)
dat lijkt me niet gezonder dan roomboter.

quote uit het nrc van afgelopen zaterdag:
"varkensvet is niet lout verzadigd vet. integendeel: reuzel en het vet van bacon bestaat voor minder dan de helft uit verzadigd vet (39 procent), 45 procent ervan bestaat uit enkelvoudig onverzadigde vetzuren (en de rest uit water en bindweefsel en nog zo wat). zonder die 39 procent verzadigd vet te willen wegpoetsen, moet ik toch zeggen dat me dat reuze meevalt. varkensvet is daarmee minder schadelijk dan boter, maar de reputatie is heel wat slechter."

bijkomend voordeel is dat vlees en aardappels gebakken in de reuzel ongelofelijk lekker zijn. maar uiteraard geldt ook hier: alles met mate (maar een pakje roomboter eet je ook niet met een theelepeltje leeg.

maar het minst ongezonde blijft natuurlijk halvarine/margarine/olie.