Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ka
kaartendraak - 22-02-2012 14:50:04
Voeding & Gezondheid

Boter

[quote=weethet schreef op woensdag 22 feb 2012, 14:41]boter bevat 54% onverzadigd (dierlijk) vet. dat is dus het probleem.. en vooral als je last hebt an verhoogde cholesterol. dan maar liever margerine of het enige product wat wel cholesterol verlaagd van de unilever. (mag je een productnaam noemen? becel pro activ.)
verder is het een licht verteerbaar, natuurlijk, product. maar erg lekker!
reuzel is toch vakensvet? lijkt me killing!

zoals ik al eerder zei, het hele cholesterol verhaal dat voeding daar invloed op heeft is compleet achterhaald en klinkklare onzin. het maakt niet uit wat je eet, je lever past zich vanzelf aan als er meer of minder vet via voeding binnenkomrt door de productie van cholesterol dan te verhogen of verlagen. zelfs transvetten hebben ook niet of nauwelijks invloed op je cholesterolwaardes, wel wat betreft tot aankoeken in je aders, dat staat los van cholesterol.

wat wel invloed heeft op je cholesterolwaardes is stress, ziekte, verwondingen enz. als je lichaam verzwakt door een of andere aandoening, gaat je lever meer cholesterol aanmaken om je lichaamscellen te bevoorraden, die moeten zich herstellen en dat doen ze door cholesterol op te nemen. als dat dus te laag is krijgen je cellen te weinig binnen en dan kan het juist gevaarlijk worden.

maar dat zijn allemaal wetenschappelijke dingen die heel veel tijd kosten om te vertellen, beste is om gewoon internet eens af te speuren naar alle verhalen over cholesterol en zelf je oordeel trekken, niet zomaar 1 ding geloven.