Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 11-05-2005 15:49:18
Geldzaken & Recht

Executoriale verkoop na beslaglegging

beste vladja,


jij geeft in jouw bericht aan dat de deurwaarder precies moet opschrijven waar er beslag op is gelegd. dit heb ik zelf ook gelezen in het wetboek van burgerlijke rechtsvordering.


nu is dat niet het geval. de deurwaarder heeft ten eerste niet alles opgeschreven wat er in huis stond. ik ga er dus vanuit dat dat wel weggehaald mag worden.


ten tweede heeft de deurwaarder de goederen die wel opgeschreven staan, niet nauwkeurig beschreven. bijv. een hoekbank leerlijkend of een wandkast met galzen deur of een bedombouw.


hij heeft dus niks specifieks erbij gezet. wij kunnen het bankstel dus bijv vervangen voor een ander hoekbankstel leerlijkend. maar ik vraag me af of het beslag dan wel goed beschreven is of dat dat nietig verklaard kan worden?