Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ti
timfelix - 23-02-2012 13:27:07
Geldzaken & Recht

Griekenland

Jammer dat de meeste mensen hier op het forum niet verder kijken dan hun eigen portemonnee.

ooit wel eens gedacht aan de honderden miljarden die nederland en de rest van de westerse eu landen geïnvesteerd hebben in elkaar? dat is toch een hoop meer dan zo'n lening en evt. een gift. als griekenland valt, dan kan je er donder op zeggen dat misschien wel 20% van alle banken in europa in financiële problemen komt. weet u wat er dán gebeurt met uw pensioen? precies, dat verdampt dan vrij snel.

wij als eu landen hebben een pact gesloten dat wij elkaar helpen als een land het moeilijk heeft en dat kan ten koste gaan van de relatieve welvaart van de bewoners. griekenland heeft een behoorlijke duw in de goede richting nodig en die behoren wij te geven, zoals afgesproken.

overigens kan het voor zwaardvis geen kwaad om nog eens een lesje rekenen te nemen. het steunpakket dat nu aan griekenland toegekend moet worden is 130 miljard euro groot. als je dat afzet tegen een bevolking van 11,3 miljoen is dat ongeveer 11.000 euro per persoon.