Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zonnewind
zonnewind - 24-02-2012 07:53:04
Voeding & Gezondheid

Boter

[quote=keesie! schreef op woensdag 22 feb 2012, 21:34]goede roomboter is gezond. margarine niet, er zit van alles en nog wat in toegevoegd. reclame voor margarine (slankmakend, gezond enz.) niet geloven! kan wel lekker gemaakt zijn met heerlijke (chemische) smaakstoffen...
goede boter is biologische, liefst van 1e geiten, 2e schapen of 3e koeien die grasgevoerd zijn (dus zonder hormonen, antibiotica en dergelijke).
om het helemaal super gezond te maken, moet je de boter klaren en er dan ook nog wat kurkuma (geelwortelpoeder) door roeren. klaren doe je door een pakje boter 20 minuten in een pannetje op een heel klein vlammetje te zetten en dan door een katoenen zeefje in de boterpot te gieten. de reststoffen in het zeefje wegspoelen.
succes!
wat is precies de functie van het klaren van boter? wordt ze daardoor lekkerder? in de indiase keuken wordt geklaarde boter gebruikt die heet dan ghee.