Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

wimmi20
wimmi20 - 24-02-2012 20:04:50
Voeding & Gezondheid

Boter

Voor dit antwoord kan ik helaas geen punten geven.
olijfolie mag je helemaal niet te heet verhitten.
doe je dat wel dan keren de goede eigenschappen van olijfolie zich om.
en wordt de olijfolie zelfs schadelijk voor de gezondheid.
er zijn in olijfolie diverse soorten.
de een mag je heter maken dan de ander.
ik heb in olijfolie toch echt niet een krokant stukje vlees kunnen bakken.
het vlees bakt wel, maar wordt niet lekker krokant.
de reclame klopt van dat bakmiddel met de c, soortgelijke bakmiddelen geven nog steeds het lekkerste bakresultaat.
en dan nog een tip van wimmi : biefstukken bak ik altijd met dreft, dan krimpen ze niet.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++===========

=kaartendraak schreef op vrijdag 24 feb 2012, 18:53:=wimmi20 schreef op vrijdag 24 feb 2012, 17:50: voor de bakkers met roomboter :
nederlandse roomboter spettert behoorlijk als je het in de koekenpan gebruikt.
omdat er hier in roomboter meer water zit dan in andere landen.
uit een test van een dagblad bleek dat boter uit duitsland nauwelijks spat.
die duitse boter kun je ook in nederland kopen.
bij die twee supermarkten met die duitse naam.

gewoon een beetje olijfolie erbij, dan heb je van spatten geen last, je vlees gaat er zelfs lekerder door smaken en de temperatuurkan hoger, waardoor de boter ook minder snel verbrand.