Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gsm
gsm - 25-02-2012 10:47:44
Computers & Telefonie

Spelletjes op pc openen niet meer

Het virtueel geheugen moet je door windows laten beheren, of instellen op ruim 2x de geheugen grootte. in dit geval zou dat 2x512 +24 = 1048 mb moeten zijn of iets meer.

oorspronkelijk kon windows xp prima werken met 512 mb geheugen en het draaide zelfs nog enigszins met 256 mb. tegenwoordig echter is 512 mb voor windows xp met sp3 en allerlei aanvullende updates en met uitgebreide beveiligingssoftware niet voldoende meer en heb je minstens 1024 mb (= 1gb) nodig.

als jouw computer niet op het internet hangt dan zou je onnodige programma's eraf moeten halen. met slechts een geheugen 512 mb zou ik als eerste de virusscanner verwijderen. ook andere programma's die voor de beveiliging dienen zou je kunnen verwijderen. beperk ook de schijfruimte voor systeemherstel of zet systeemherstel helemaal uit.

het mag voor een spelletje eigenlijk niets uitmaken of een ander spel ook is geïnstalleerd of niet, zolang dat andere spel maar niet actief is.