Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
hanneke - 27-02-2012 13:53:01
Auto & Vervoer

Verlopen apk

Dat de auto niet meer verzekerd is, is niet waar.
er zal sowieso altijd een uitkering aan de benadeelde volgen. slechts in een paar specifieke gevallen hoeft dit niet (bijvoorbeeld als de auto gestolen is), maar daarvan is in dit geval geen sprake.

ook zal een betaalde wa-schade niet zomaar op de bestuurder/eigenaar verhaald worden. zelfs bij alcoholgebruik gebeurt dat namelijk niet zomaar (alleen als men al vaker met alcohol op een ongeval heeft veroorzaakt en er een zogenaamde alcoholclausule op de polis zit, waarin expliciet wordt vermeld dat de maatschappij een wa-schade kan verhalen).

de enige reden waarom het in dit geval wel eventueel zou kunnen, is als het ongeval is veroorzaakt door een gebrek in de auto, dat bij een apk gezien en gerepareerd had moeten worden. dus bijvoorbeeld als de remleiding zo goed als is doorgeroest, en bij een noodstop breekt die; dat had een apk moeten zien, en dan was de auto niet goedgekeurd zonder vervanging daarvan.
máár: zelfs dán is het nog heel lastig om aan te tonen dat dat mankement bij heeft gedragen aan het ontstaan van het ongeval én dat dat bij keuring duidelijk zou zijn geweest. zo'n verhaal op de eigenaar zal dus hoe dan ook bijzonder lastig (zo niet: onmogelijk) zijn.

spookverhalen alom, maar wat er op die sites staat, is gewoon niet waar.