Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

loreleigil
loreleigil - 27-02-2012 17:09:03
Geldzaken & Recht

Privacy in de zorg

[quote=stacey schreef op maandag 27 feb 2012, 17:06][quote=loreleigil schreef op maandag 27 feb 2012, 16:52] nee, dat mogen ze echt niet. het pgb wordt niet door het hefpunt verstrekt en het is niet aan hen om te controleren of je het goed uitgeeft. dat mag enkel de uitkerende instantie. het is geen inkomen en dus telt het ook niet mee voor kwijtscheldingen en toeslagen. de belastingdienst vraagt je ook niet om inzage voor zorg- of huurtoeslag. ook niet bij je inkomstenbelasting etc. het is geen inkomen en gaat het hefpunt niets aan.

het wordt bij verkeerde besteding toch echt als inkomen gerekent en teruggevorderd.......
en heftpunt betaald mijn wao ook niet maar dat gaan ze ook na, inkomen ongeacht waar het vandaan komt en uitgaven/lasten worden gecontroleerd.
staat het je niet aan dan kun je weigeren en dan zul je geen kwijtschelding krijgen.
wat dat betreft is het een feit dat je niet meer zoveel/geen privacy (rechten) hebt als je geld van een ander wilt ............dat is de andere kant, voor niets gaat de zon op.
--regels voor kwijtschelding vastgesteld aan de hand van bepalingen van de minister van financiën--
neem aan dat ze zich aan de bepalingen houden en niet zelf zomaar wat verzinnen......
wao = inkomen. pgb = geen inkomen. ook niet als je het verkeerd besteed. dan moet je het wel terugbetalen, maar dan is het geen inkomen, je hoeft er geen belasting over te betalen. je kunt het kul vinden, maar zo is het wel.