Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

knolselder
knolselder - 29-02-2012 12:27:51
Voeding & Gezondheid

Olie om te verhitten in de keuken

Hi zonnewind,

dat hangt een beetje af van waarvoor je het precies wilt gebruiken en hoe heet je bereidingsmethode is. spooky stelde arachide- ofwel pindaolie voor, dat is inderdaad een olie die zeer hoog verhit kan worden en een zachte neutrale smaak heeft. prima als frituurolie, maar ook om mayo mee te maken bijv.

maar sinds een tijdje is ook een nieuwkomer in de oliebranche: rijstolie. deze wordt gewonnen uit het kaf van rijst en is zeer rijk aan goede vetzuren en heeft een nóg hoger rookpunt dan pinda olie. ook de smaak is heel neutraal.
ik gebrukt het om in te frituren, gaat lang mee, en bijvoorbeeld ook om een biefstukje in te bakken met alleen een beetje echte boter erbij voor de smaak. staat bij de meeste supers in het schap, merk o.a. 'king'.

smakelijk!