Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
ron530 - 01-03-2012 13:58:43
Auto & Vervoer

Verlopen apk

Hoe kan een simpele vraag over apk plicht zo uit de hand lopen, die vraag is al helder beantwoord. het enige waar onduidelijkheid over bestaat is de verzekering, betaald die wel of niet!. er is maar één manier om dat te weten te komen door de polisvoorwaarden na te lezen. mijn autopolis van asr sluit de dekking in ieder geval uit (geen apk geen dekking).
@terpstra, de klachten die u hier ventileert hebben niet van doen met de algemene periodieke keuring maar met reparatie. het woord algemeen dekt de lading al, er wordt globaal naar de gehele staat van de auto gekeken. carrosserie, vitale delen, remmen, motorruimte, banden, roestvorming, verlichting, ruitenwissers en een gasdichte uitlaat. valt alles binnen een marge van slijtage volgt een goedkeuring en niet zoals men vaak denkt garantie voor een jaar lang probleemloos rondrijden. wat de motor betreft mag enkel de co uitstoot niet te hoog zijn maar dat zegt niets over de staat van die motor de enige apk eis is voor de motor hij moet het doen, hoe is geen issue. je kunt stellen dat een auto met een nieuwe apk niet zo snel door zijn hoeven zal zakken maar de kans dat de motor grandioos in de soep loopt is niet uitgesloten.