Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

westhoekje
westhoekje - 02-03-2012 12:41:03
Voeding & Gezondheid

Aardappelen

Karinamaria schreef: over blauwe aardappelen.

nu ben ik oprecht blij met deze vraag.
en heb de commentaren van de anderen even vluchtig gelezen.
1 een aardappel is een levend product u kunt dat merken wanneer je deze aardappelen te lang / te warm / te koud bewaard.
te lang gaat het spruiten / te warm blauwe plekken / te koud gaat deze scheuren & daar worden ze zoet & weiig van kortom niet te eten.
even een opmerking tussendoor met een vastkokende aardappel geldt als norm 3500 kg kunstmest per hectare.
het is dus de kunstmest wat bepaalt hoe vastkokend een aardappel is.
nu woon ik hier in friesland en de meest verkochte & licht kruimelige aardappel is hier een borger (eigenheimer)
tussen de kerst en maart, het jaar daarop schakelt men vaak over op de rode star (niet te verwarren met de red star) de rode star is nog kruimeliger dan de borger, maar ook duurder.
de irene of dorè wordt hier ook veel gegeten, maar deze zijn het tegendeel van een bildtstar wat een typische vastkoker is.
als je de aardappelen bij een boer koopt, wat trouwens de een verstandige suggestie is, mag je er gerust vanuit gaan dat het product van vèèl betere kwaliteit is dan bij de supermarkten.
alleen de meesten mensen vallen dan over het prijsverschil.
en zo is er altijd wel wat.