Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

griegvier
griegvier - 02-03-2012 13:18:05
Voeding & Gezondheid

Aardappelen

Beste karinamaria,
het is inderdaad geen enkel punt om aardappelen te eten die plekjes hebben of lelijk zijn. snij eventueel een paar plekjes weg maar de hele aardappel weggooien is gewoon zonde! juist omdat consumenten tegenwoordig alleen nog maar 'gave' groente, fruit en aardappelen willen eten wordt er nog steeds teveel met pesticiden en ongezonde kleurmakers gewerkt en zijn er rassen ontwikkeld die minder gevoelig zijn voor ziekten, weersomstandigheden en andere invloeden die op het uiterlijk werken. maar die rassen hebben daarmee veel minder smaak dan de 'ouderwetse' aardappel en door alle gespuit wordt het er niet gezonder op. dus maak je niet te druk over het uiterlijk van je aardappel. begin eerst eens met biologische aardappelen (kun je ook in de super kopen, zelfs bij lidl); die zijn al een stuk lekkerder en gezonder voor mens en milieu. en probeer bij de groenteboer of biologische winkel eens een (ouderwets) aardappelras dat je nog niet kent. bedenk maar dat hoe mooier en schoner een aardappel er uit ziet hoe meer ongezonde handelingen erop zijn uitgevoerd.
ook de manier waarop je aardappelen kookt is van invloed: weinig water, de aardappelen moeten maar net onder water staan. niet te gaar koken, in de schil koken en eventueel na het koken schillen, niet op hoog vuur maar juist zachtjes laten koken... allemaal tips om de smaak te behouden.