Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

inekel1953
inekel1953 - 02-03-2012 13:18:35
Voeding & Gezondheid

Aardappelen

Beste karinamaria

de oorzaak van blauwe aardappelen is het ruwe behandelen maar of het nu door de machine komt of de mensen die er mee werken door ze te hard neer te leggen cq gooien doet niet ter zake. ik snijd dat ook weg.

waar minder blauwe aardappelen zijn is bij de boer zelf die het zelf verbouwen en vaak ook verkopen. indien dat niet kan, omdat te ver bij u vandaan is, is de groetenman de tweede die er de minst blauwe aardappelen heeft. smaken verschillen, het lekkerste vind ik de kruimelige aardappel.

wat als laatste het beste is, is de aardappelen op een donkere koele plaats leggen, b.v. een gangkast of op zolder. daar vriest het niet en is niet in de warmte zoals elders in huis waar de verwarming brand. aardappelen gaan dan minder snel blauw worden en minder snel (uit)spruiten.

m.vr.gr.,
ineke l.