Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tenormin
tenormin - 02-03-2012 13:48:11
Voeding & Gezondheid

Aardappelen

[quote=hanneke schreef op vrijdag 2 mrt 2012, 12:36]aardappels met klei en al in de supermarkt zou inderdaad beter zijn. maar ik durf er wat onder te verwedden dat daar dan ook weer over geklaagd gaat worden: ten eerste omdat het meer werk is (je moet immers eerst de klei eraf halen voor je ze kunt schillen) maar vooral omdat je dan minder aardappels in een kilo hebt. de klei weegt immers ook. en er zullen ongetwijfeld mensen zijn die daar dan weer over vallen!

off-topic:
@tenormin: aardappels hoor je niet te snijden, maar te prikken. is mij ooit geleerd, in een etiquette-cursus. het had te maken met dat vroeger in huishoudens die met etiquette werkten (de rijken dus) de messen vaak van zilver waren, en zilver door een chemische reactie met het zetmeel van de aardappels zwart wordt. om veel poetsen te voorkomen, werd de 'regel' ingesteld om de aardappels af te prikken met je vork. maar dit terzijde ;-)

ja hoor, is mij ook geleerd en wel door emy groskamp-ten have. ik kom n.l. uit vroeger. maar aangezien we in het nu leven gebruik ik gewoon met mijn rechterhand het mes om niet telkens te hoeven wisselen met mijn vork "om een vorkje te prikken". gelukkig maar dat "dit terzijde is" want ik gebruik mijn tafelzilver alleen bij een diner. o ja, voor jouw informatie: heb ook zilveren messenleggers, haha. in mijn uppie gewoon het keukenbestek.