Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

geld_wolf
geld_wolf - 03-03-2012 10:14:59
Geldzaken & Recht

Waar moet je zijn voor hulp bij schulden

Als je hulp zoekt voor schuldhulpverlening kan je kijken op http://www.nvvk.eu/schuld-hulpverlening/schulden"> nvvk hier tref je alle info aan welke instantie in jouw gemeente de schuldhulpverlening verzorgt.
=pierre60: indien de rechter beslist dat je in de schuldsanering terecht komt
er bestaat ook nog schuldbemiddeling en. je komt niet zomaar in de schuldsanering.
=pierre60: krijg je een bewindvoerder toegewezen. het eerste wat zo iemand beslist is dat je je auto moet verkopen en dan wordt er gekeken of je waardevolle spullen heb die je eventueel van de hand moet doen.
een bewindvoerder is alleen in de wsnp. een bewindvoerder beslist helemaal niet als eerste dat je je auto moet verkopen. uberhaupt, daar kan hij niet eens. hij kan de waarde van de auto liquideren, das heel wat anders. daarbij kan een auto noodzakelijk zijn voor het verwerven van inkomsten.
=pierre60: schuldsanering duurt liefst drie jaar.
een minnelijke schuldregeling duurt tussen de 1 en maximaal 60 maanden. de wsnp net eender. veelal wordt de termijn van 36 maanden aangehouden. gedurende 36 maanden moet je rondkomen op bijstandsniveau.het meerdere aan inkomsten wordt gereserveerd voor de schuldeisers of ingezet voor de aflossing van een saneringskrediet. een termijn van 36 maanden wordt aangehouden omdat na 36 maanden te moeten rondkomen op bijstandsniveau er nieuwe schulden ontstaan, de zogenaamde overlevingsschulden.

=pierre60: de bewindvoerder beslist of je zelf geld over moet maken of dat hij alle gelden beheert. de bewindvoerder beheert helemaal niks. hij controleert enkel de boedelafdracht en het vtlb (vrij te laten bedrag, het bedrag waar je maandelijks van moet rondkomen, wordt doorgestort een de saniet. tevens controleert de bewindvoerder of de saniet zich aan de uit de wsnp voortvloeiende verplichtingen houdt. je maakt een verwarring met een beschermingsbewindvoerder.
=pierre60: je post gaat ook al die jaren naar de bewindvoerder. in beginsel is er postblokkade van 13 maanden. dit is bedoeld om alle schulden en inkomsten in beeld te krijgen. de bewindvoerder controleert de post en stuurt deze gewoon door aan de betrokkene.
=pierre60: en zal nooit meer in het rood komen te staan. euhmm, dus jij kunt nu al in de toekomst kijken. je weet niet wat er op je pad komt en misschien ben je wel een keer genoodzaakt om rood te staan.
=hans515: ik hoorde juist deze week van iemand, met ook torenhoge schulden, dat je na een evt. schuldsanering toch vorderingen kunt blijven verwachten van leveranciers. dus m.a.w. blijf je betalen tot alles afgelost is................
dat is mogelijk na een wsnp en niet na een minnelijk traject. bij een minnelijk traject wordt finale kwijting verleend, dus kwijtschelding. bij de wsnp worden de schulden omgezet in een natuurlijk verbintenis. de schulden bestaan nog wel, maar zijn niet meer van rechtswege invorderbaar. indien je na de wsnp één schuldeisers alsnog betaalt, dan dien je ze allemaal te betalen. het zogenoemde gelijkheidsbeginsel.

en dan alle opmerkingen van “doe je hier op bezuinigen en daar op…………..”
praat alsjeblieft niet zo dom. je kan lopende verplichtingen niet zo maar opzeggen. abonnementen dienen te worden uitgezeten. als een contract van 1 januari tot 31 december loopt en je krijgt op 1 maart van dat jaar ontslag, dan zal je het met aanzienlijk minder inkomsten moeten doen, maar je verplichting kan je pas per 1 januari van het nieuwe jaar beëindigen waarmee je dus minder lasten hebt en je budget kan aanpassen.